22 de set. 2014

Dones contra el feminisme 22-09-2104 - El Periòdic d'Andorra - La finestra oberta

Aquest estiu hem pogut veure com s’afiançava a la xarxa el moviment “Dones contra el feminisme”, amb tota mena de derisions i provocacions. A banda de seguir les múltiples reaccions que han generat, no m’he pogut estar de pensar en tot allò que les dones de la meva generació hem fet i estem fent malament perquè a hores d’ara encara no s’entengui el feminisme.

Aquestes dones que reivindiquen en contra del feminisme ho fan des d’unes posicions difícilment defensables i amb unes argumentacions menys que sòlides. Cauen en el deteriorat parany d’afirmar que el feminisme és la lluita contra els homes. Defensen la feminitat contraposada al feminisme (els hi agrada porta roba femenina, servir el seu marit, que el seu company els hi obri la porta...). Tot plegat, tòpics servits per unes bledes. Diuen que opinen com a iguals dels homes, que no han patit mai de sexisme a la seva vida (quina sort!) i que, per tant, en aquest moment el feminisme és inútil. M’aclapara la seva ignorància pel que fa al què és realment el feminisme i la seva miopia de la realitat social de les dones.

És necessari dir encara que feminista és aquell que lluita pels drets de les dones? Cal recordar encara que la igualtat és una exigència legítima per a dones i homes? Cal explicar encara que hi han moltes maneres de ser feminista i que tant ho pot ser una “fashion víctim” hiperfemenina com un camioner viril? No n’hi ha prou encara dels clixés on les feministes són lletges, lesbianes, castradores o masculines?


Això sí, mentre elles s’expressen amb llibertat, gaudeixen de la planificació familiar, són autònomes, voten i porten minifaldilla (gràcies a la lluita de feministes), avui milions d’altres dones viuen en l’explotació social, econòmica i emocional, i les seves exhibicions no ajuden a eradicar la violència sexista, els matrimonis forçats o l’excisió de les nenes, ni tampoc a aconseguir la igualtat salarial, la igual representació econòmica i política de dones i homes, o el repartiment equitatiu de les tasques domèstiques.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada