27 de gen. 2014

Un diumenge com un altre 27-01-2014 l Periòdic d'Andorra - La finestra oberta


Com qualsevol diumenge amb temps i ganes dono una ullada als mitjans per fer-me una idea d’allò que passa al món. A casa nostra sembla que hi ha per fi una eina que permetrà prendre decisions fonamentades per la gestió de la CASS; en llegir la lletra petita m’adono que l’informe del MNCOSS correspon amb molta exactitud a les conclusions de l’informe que havia encarregat l’anterior consell d’administració de la CASS a una empresa andorrana. Ara bé, encara que sense gaire color, aquell consell no era el de DA i, com en tantes altres ocasions, el nou govern ha preferit repetir informe i despesa per tal de gaudir d’uns resultats “totalment fidedignes”. Més enllà de l’estudi, s’espera la presa de decisions.
A Espanya, les notícies són molt variades però la sensació global és que hi ha dues tendències: una optimista, que promou la represa imminent, la unitat nacional i l’aquí no passa res; la pessimista mostra la cara de la pèrdua de llocs de treball, la fuga de talent a l’estranger o l’excessiva corrupció que lastra partits, administracions i empreses. Gran interrogant pel futur.
A França el tema del dia és la separació del President, més enllà de l’eròtica del poder –que en veure el senyor no salta a la vista– sorprenen les valoracions contràries a la senyora, quan la vulgaritat de la situació és que es tracta d’un home, com tants n’hi ha, que bescanvia la dona per una altra deu anys més jove que l’anterior. S’esperen altres notícies més rellevants.

Potser la llum vindrà per la candidatura de l’Hillary a la Casa Blanca –de fet, no estaria malament que una dona succeís un home de color, encara que només fos per justificar un món menys desigual– o si ve al Forum de Davos, que –aquest sí, sense gaire dones al seu voltant– busca la millor sortida per a l’economia europea. Passant per internacional, fets diversos i esports, m’ancoro en els apartats culturals. Notícies qualsevol per a un diumenge qualsevol, i enlloc cap bri d’esperança de que les coses canviïn substancialment.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada