4 de nov. 2013

Eradicar la prostitució a França 04-11-2013 - El Periòdic d'Andorra - La finestra oberta


Encara no fa un mes vaig difondre a Facebook i Twitter la campanya, duta a terme per un grup d’associacions franceses, que baix el lema “30 dies d’accions contra les violències sexuals i sexistes 25 d'octubre-25 de novembre” pretén, entre d’altres, abolir la prostitució, entenent que es tracta d’una violència sexual no penada per la llei. Paral·lelament a aquesta acció, la majoria governant del país veí està treballant des de fa dies en un projecte de llei per penalitzar els “clients” de la prostitució. Tot plegat uns canvis necessaris i reclamats històricament des de fa un munt d’anys a França.
A banda de les accions de suport públiques i privades, que han estat nombroses, ha sorgit una reacció en contra que, a més de provocar la indignació, ha fet obrir els ulls com a plats els entorns europeus més progressistes.
Amb el nom de Manifeste des 343 salauds (en paral·lel al manifest que van escriure intel·lectuals feministes el 1971 denominat des 343 salopes per reivindicar l’avortament lliure i el dret al propi cos) un grup d’intel·lectuals molt coneguts en els mitjans francesos (de dretes i neo-liberals la majoria) entra al debat per defensar  la prostitució lliure i sense càstig pels “consumidors” i es declaren per solidaritat “tots clients”, alhora que defensen que una dona lliure i independent té dret a prostituir-se i a disposar del seu cos com vulgui.
Els autors parteixen “de la base de la igualtat entre homes i dones, però que no es pot encobrir una realitat diferent en la sexualitat masculina”; es recolzen en “un debat transversal que supera els debats entre reaccionaris i progressistes o masclistes i feministes”; no defensen el tràfic de persones o activitats il·lícites, per a ells “el fet del consentiment d’una dona és bàsic i el vendre el seu cos es correspon a una pura transacció mercantil entre adults”.

Indigna la demagògia i les manipulacions que empren obviant un fet bàsic: la prostitució és d’una o altra manera la venda d’un ésser humà i doncs una vulneració dels drets humans.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada