28 d’oct. 2013

Visca la comèdia 28-10-2013 El Periòdic d'Andorra - La finestra oberta


Habitualment miro els informatius francesos, andorrans i espanyols, per tal de tenir una visió global d’allò que m’envolta; escolto les notícies que es van desgranant  mentre faig alguna altra tasca... aquella virtut que –diuen– tenim les dones de fer diverses coses alhora.
Així, dimecres, vaig escoltar els francesos comentant que Manuel Valls podria ser candidat en cas de canvi de Primer ministre, l’Obama que jurava i perjurava que els serveis secrets americans no havien espiat la Merkel, els laments –discrets– sobre una nova tongada d’immigrants ofegats davant les costes de Lampedusa, i la celebració del bateig del príncep George d’Anglaterra, nét de la icònica Diana.
Una estona més tard, la nacional destacava la imminent presentació del pressupost de l’Estat sota la mirada crítica de l’USDA, que demanava unes eleccions anticipades; preveia una Fira d’Andorra sempre positiva per a l’economia del país, i anunciava la Festa de la trumfa al Cap del Carrer per celebrar la nova collita.
Des de la televisió catalana, m’assabentava  que Rajoy i Mas havien coincidit en un acte institucional i que s’havien saludat molt fredament, i que el Papa acabava de destituir temporalment el Bisbe de Limburg per haver gastat 40 milions d’euros en “reformertes” a la seva mansió.
El zapping em portava a un informatiu espanyol que explicava la publicació de l’EPA amb la contenció de l’atur; com un delinqüent comú, disfressat de capellà, havia irromput violentament a la casa de Bárcenas per obtenir el seus famosos “papers”; i com a Irlanda tornaven “l’angel ros” a la seva família (després de constatar que, tot i ser rosseta i amb els ulls blaus, era filla biològica de gitanos foscos-foscos), passant de puntetes sobre les manifestacions estudiantils.

Segur que se’m van passar notícies rellevants i que el meu esperit crític va recollir les més “destacades”, però mirant-ho fredament, no ens estem tornant bojos? Això és la vida real? Això és la informació que necessitem els ciutadans? The show must go on!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada