11 de juny 2012

Turisme de luxe i heliport 11-06-2012 El Periòdic d'Andorra - La finestra oberta

El repte del sector turístic andorrà ha estat i és el de defugir del turisme de massa i apostar pel turisme de luxe. Avui, tot i que tenim la sort de disposar d’excel•lents infraestructures tant a nivell d’esports d’hivern, d’hosteleria com d’oci, el turisme de luxe –excepte petites i honroses excepcions– ha preferit freqüentar altres indrets.

L’informe de l’International Luxury Travel Market ens indica que el turisme de luxe segueix estan en plena forma, i que el seu ritme de creixement mitjà és d’un 10%. Observant els perfils i els formats que s’hi descriuen (un pel generalistes), veiem com els valors a l’alça són la millor gestió del temps –en tots els casos–, la cerca de l’autenticitat, la voluntat d’explorar les cultures autòctones, la necessitat de viure experiències úniques i inoblidables, com també les ganes de gaudir de serveis de molta qualitat i al màxim personalitzats. Pel que fa als més joves, usuaris de les xarxes socials, cerquen la millor relació qualitat/preu, però orientada a obtenir la màxima satisfacció de llurs expectatives.

Front a la competència de continents, països i regions més atractius –potser per desconeguts– que el nostre, hem de trobar un posicionament adequat per atraure, encara que sigui de resquillada, al turisme de luxe. Però a banda del posicionament que un dia o altre (espero) encertarem, hem de resoldre el problema de l’aprofitament del temps, que molts d’aquests turistes privilegien, i sortejar l’obstacle de les llargues vies d’accés que frenen bon nombre de possibles visitants.

L’heliport sembla una excel•lent solució, però hauria de garantir dos punts essencials: accedir a la màxima proximitat dels aeroports –avui encara el sistema de transport més emprat pel turisme de luxe– i estar ubicat en un indret prou ben comunicat per a què els passatgers no hagin de sofrir les retencions plebeies que patim diàriament al centre urbà. Quan arribin aquests nous turistes un altre repte serà satisfer-los, i hauríem de començar a pensar-hi...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada