24 d’oct. 2011

Canvi de cicle 24-10-2011 El Periòdic d'Andorra - La finestra oberta

Diuen que en les èpoques de crisi, tant personals com col•lectives, és quan més diners guanyen els vidents, els astròlegs i els profetes de tota mena, que troben en la inseguretat i la inquietud de les persones un brou de cultiu ideal per poder expandir els seus consells, visions i pronòstics.
D’uns anys ençà, immersos en una crisi econòmica d’àmbit quasi planetari, per un motiu o un altre les diferents societats es convulsen i la inseguretat planeja; només cal veure com, en diferents mitjans de molts països, s’aborda el tema de la fi del món. Per a uns, amb base més científica, els cataclismes naturals cada cop més freqüents i forts –tsunamis, terratrèmols, erupcions volcàniques– són el signe inequívoc que el nostre planeta pateix tantes degradacions que anem inexorablement cap al cataclisme final. Per altres, l’arribada el 2012 d’un cometa, que entraria en l’àmbit gravitatori de la terra i hi podria impactar, provocaria una extinció massiva de les espècies que hi vivim. En l’àmbit de les prediccions s’ha recordat abastament que el calendari maia preveu, des de fa segles, la fi del món pel 21 de desembre del 2012. Pel que fa als astròlegs, prediuen uns aspectes planetaris conflictius com mai.
Deixant de banda els fatalistes que creuen en aquest final per un motiu o altre, i els gurus que se n’aprofiten, cal recollir també altres valoracions –algunes que ajuden a desmitificar–, com les dels astrònoms que diuen que, si bé estarem sotmesos sempre als moviments planetaris i de cometes, no preveuen res d’especial pel 2012.
Pel que fa a les nostres societats, i precisament perquè es convulsen i rebel•len, possiblement arribem a assolir un nou estat de consciència i un gir en les actuacions dels poders, econòmics i polítics, que produeixin un canvi en la nostra civilització, portant-la a cercar l’autèntica sostenibilitat mediambiental, econòmica, social i, doncs, a ser més duradora. Tant de bo el canvi de cicle sigui fruit de la nostra intel•ligència i no de l’autodestrucció.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada