8 de gen. 2010

Un gra de sorra - 22-06-09

La desaparició del savi i humil Vicenç Ferrer ha tornat a donar relleu a la figura dels cooperants, aquelles persones que, parafrasejant la Finestra de la setmana passada, no solament són donants d’idees sinó que també són factores d’accions en benefici de causes justes.

Una persona lectora de la Finestra em deia que tot i tenir idees, coneixements i la voluntat d’implicar-se més activament en causes socials, les seves limitacions horàries per la feina i les obligacions familiars li impedien fer-ho, però que tot i així sentia com una certa mala consciència de no poder fer quelcom més.
Li vaig explicar que el màrqueting social i les noves tecnologies havien permès a diverses organitzacions internacionals d’estructurar unes xarxes de voluntaris on-line, mitjançant les quals persones com ella o jo, és a dir amb feines estables i compromisos familiars, també podíem aportar els nostres coneixements i ajuts a hores lliures i segons les nostres capacitats.
Es va quedar molt sorpresa ja que sabia que moltes associacions i oenagés organitzen expedicions de cooperació o missions humanitàries per anar in situ a oferir un servei de voluntariat, però desconeixia del tot la possibilitat de col•laborar per internet; també em va suggerir que ho expliqués ja que estava convençuda que hi havia d’altra gent com ella.
Així doncs faré una mica de promoció per una bona causa. El Servei de Voluntariat en línia és un servei que ha posat en contacte més de 900 organitzacions internacionals sens ànim de lucre orientades al desenvolupament, amb quasi 10.000 voluntaris de 175 països diferents.
Aquests voluntaris poden aportar els seus coneixements i experiències des de la distància, per internet, en camps tan variats com la formació, la tecnologia, la informàtica, la planificació, l’organització, etc.
Així que no hi ha excuses, qualsevol persona preparada i amb ganes de cooperar pot aportar el seu gra de sorra des de casa estant a la construcció d’un món millor: www.onlinevolunteering.org.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada