8 de gen. 2010

Principats - 21-09-09


Ahir Le Monde es feia ressò de les declaracions realitzades pel responsable de relacions exteriors, afers econòmics i finances internacionals del Govern monegasc, en el decurs d’una roda de premsa propagandística quant a la imatge del Principat mediterrani. Aquesta campanya de comunicació, organitzada des dels més alts estaments governamentals, està destinada a tranquil•litzar els inversors actuals i futurs a Mònaco, arran de la signatura d’acords d’intercanvi d’informació fiscal amb dotze estats.

En el decurs de la seva intervenció el Sr. Biancheri va dir que aquesta campanya de comunicació era necessària per tal de donar una imatge més positiva en matèria de cooperació fiscal i va afegir, explícitament: “vinguin a invertir a Mònaco, ben aviat estarem a la llista blanca dels paradisos fiscals”. A més, el conseller monegasc va aclarir que l’intercanvi de dades fiscals només es faria cas per cas, en base a demandes molt ben fonamentades i vigilant molt estrictament la protecció de les dades d’àmbit privat. Per acabar va assegurar que la seguretat, l’estabilitat política i la situació geogràfica eren els asos del joc monegasc.
Deixant de banda la paradoxa de l’expressió “llista blanca dels paradisos fiscals” i el fet que, indirectament, el nostre país es beneficiés d’aquesta campanya, ja que el nom d’Andorra sortia mencionat dos cops en l’article, cal veure que les impressions dels periodistes allí presents no van ser tan positives com els organitzadors desitjaven. Sembla que no va agradar gaire l’explicació que es va fer dels intercanvis de forma tant primmirada, com tampoc van convèncer els cosignataris dels tractats, en al•ludir a unes “reputacions fosques com les d’Andorra, Liechtenstein o San Marino”.
Esperem que la discreció del Principat d’Andorra en tot aquest procés, la signatura de convenis d’intercanvi amb països de sòlida reputació i la serietat en els compromisos contrets ens permetin no haver de fer campanyes de comunicació per mantenir i atreure inversors seriosos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada