7 de gen. 2010

Horaris laborals - 24/11/2008;

Mentre a Andorra ens trobàvem en el debat de l’ampliació de l’obertura comercial i la difícil conciliació de la vida familiar i la laboral dels treballadors, el proppassat 5 de novembre la Unió Europea recomanava una durada de treball setmanal màxima de 48 hores, i preveia la derogació en un termini de tres anys de les excepcions establertes als anys 90, segons les quals determinats sectors professionals, en base a un conveni col•lectiu (bàsicament dels àmbits de la sanitat i de la seguretat) i per raons de la seva feina, podien treballar fins a 60 hores setmanals per períodes de tres mesos, quedant incloses en aquestes hores laborals les hores de guàrdia, fins fa poc, considerades com a hores d’inactivitat. Haurem d’esperar al més de desembre per veure si aquesta recomanació s’aprova de manera definitiva.




És clar que aquesta mesura, si s’aprova, com totes les d’àmbit europeu pot resultar paper mullat si la legislació nacional, una convenció col•lectiva o un acord de taula social hi va en contra, però bé, no deixa de ser un procés de reflexió que el nostre petit país hauria de fer seu.



Hem sentit a parlar abastament de les especificitats d’Andorra com a país de comerç i turisme, també ho és Mònaco en una altre àmbit o determinades regions com els Alps, la Costa blava francesa i les diferents costes espanyoles. Els horaris feiners hi són establerts en acord amb el ritme de vida de cada país i dels seus turistes, ara bé, tots respecten la capacitat laboral dels treballadors i, si escau, per donar més amplia cobertura estableixen torns rotatoris de personal, el què, òbviament, permet que els treballadors puguin gaudir d’una millor qualitat de vida.



Però això té també unes altres implicacions: que els empresaris disposin dels recursos econòmics i humans suficients per a poder-ho practicar i no estic segura que aquest sigui el cas a casa nostra i menys, en aquests moments.



Bé, un tema més que s’hauria hagut d’analitzar abans de prendre la mesura d’ampliació d’horaris actual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada