8 de gen. 2010

Hipotecar la casa comuna - 02-02-09

Avui m’agradaria ser prou optimista per només felicitar l’enginy de la Carme Berrio que fa poc titulava un article “El cònsol proposa hipotecar la casa comuna per reduir l’interès bancari”. És el titular d’una periodista del país que té un bon coneixement del llenguatge col•loquial autòcton per comunicar, d’una part, la informació recollida en la sessió del Comú de Canillo en que el Cònsol planteja oferir l’edifici del telecabina, -on es troben actualment ubicats els serveis comunals- com a garantia per reconvertir un préstec en un crèdit hipotecari i, així, rebaixar l’interès bancari que se’n deriva; però també, i d’altra part, transmetre la dura veritat: no hi ha més remei que hipotecar la casa, la de tots.

El moment i la situació actuals no porten a l’optimisme i darrera el titular s’amaga la crua realitat: tant la casa gran com les cases comunes estan endeutades fins al coll i nosaltres, els ciutadans que conformem aquestes cases, també ho estem.
Això, que segons tertulians de l’ATV és la visió o la transmissió d’una visió negativa dels esdeveniments que s’hauria de corregir emetent notícies positives d’allò que es fa bé i amb bons resultats és, malauradament, el que hi ha; i malgrat tota la bona voluntat dels periodistes, no poden convertir-la en contes de fades i menairons per a la major tranquil•litat i bona consciència d’alguns.
Quan els governs dels països i regions immersos en la crisi aporten fons per ajuts socials, inverteixen ingents sumes de diners en accions de reactivació del consum, incrementen la obra pública i lideren altres actuacions per frenar l’atur i fomentar l’ocupació, el nostre govern i els nostres comuns amb les caixes buides i molts deutes a reconduir, busquen solucions per sobreviure com hipotecar els bens comunals...
Esdevé imprescindible canviar de gestió política i governar amb responsabilitat de present i de futur, com el cap de casa d’antany quina missió era mantenir i transmetre la casa a les generacions venidores i no polir-se-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada