8 de gen. 2010

Egològic - 06-01-09


Quan llegeixes que es preveu que al 2020 (d’aquí a poc més de deu anys) el Principat tingui 132.000 habitants i que el centre urbà vagi des de Sant Julià de Lòria fins a la Massana, només d’imaginar-ho ja entra una certa esgarrifança. Quan es constata que això significarà la fi de la biodiversitat i provocarà l’atròfia del sistema natural d’aquestes zones, no deixa de ser encara més preocupant. Veient que els plans d’ordenament urbanístic no inclouen la sostenibilitat dels recursos en moment d’allaus turístiques com hem viscut aquest dies, no deixa de generar inquietud.

Si l’escenari de futur que ens espera és aquest hauré d’arribar a la conclusió, com tants, que potser el meu futur i el dels meus no es troba aquí ja que, per damunt de l’estudi, de la planificació i de la previsió d’un desenvolupament sostenible a la nostra mida: humana, geogràfica i ecològica, seguirà imperant la tònica del creixement a tot drap, del guany a qualsevol preu i l’egològica d’alguns, que prefereixen bastir els seu benestar personal en detriment del col•lectiu i del de les generacions futures.

Em resisteixo a què em cataloguin com a catastrofista i per tant procuraré acabar positivament. La necessitat de construcció de més de 25.000 noves llars en 2,5 milions de metres quadrats implicarà la fi de la crisi de les empreses constructores i immobiliàries. El casc urbà unitari entre Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i la Massana permetrà mancomunar serveis i, fins i tot, crear una macro parròquia central, gaudir de la cultura al barris perifèric on es trobarà l’edifici del Ghery, practicar la bici en carril continuat al llarg de la gran urbs, i anar al zoològic a la barriada de Naturlàndia. Amb els diners que estalviarem podrem crear nom i imatge i fer una promoció més potent que la de l’Andorra turisme o la Taula de comerç, fet pel qual tindrem encara més visitants. També haurem de canviar la Constitució i el sistema electoral, la parròquia central donarà el dret de vot als seus residents a les comunals que eradicaran els potents potes-negres de les parròquies altes.

Veieu, no tot ha de ser tan negatiu...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada