8 de gen. 2010

Banc d'aliments - 30-11-09

És necessari, de forma regular, fer un reconeixement públic a la tasca que realitzen nombroses associacions d’Andorra, que de forma discreta i tenaç van treballant per millorar la situació de moltes persones. Un cop més, Caritas andorrana demostra la seva proactivitat amb les penúries d’una part de la societat i, tot just detectant-ne els primers casos, posa les eines necessàries per fer front a les noves demandes.

Tot i que no es tracta d’una iniciativa molt innovadora, ja que està funcionant de fa temps en altres països, la creació d’un banc d’aliments en l’entorn andorrà és una actuació justificada per la situació de necessitat en la que es troben ja unes quantes famílies i, sense ser catastrofistes, per les que s’hi puguin afegir d’aquí a poc temps.
L’argumentació que avala la signatura d’un conveni pel projecte no es basa solament en el suport assistencial de l’entitat, sinó també en la política de reciclatge i prevenció de residus que impulsa el Govern des del Ministeri de Medi ambient, i la solidaritat impulsada des de la responsabilitat social corporativa de grans magatzems i d’establiments majoristes, que dipositaran en el banc d’aliments productes amb una data de caducitat curta i poc atractius per als compradors, però totalment aptes per al consum.
Tant de bo no haguéssim de crear bancs d’aliments, això voldria dir que cap persona del nostre entorn en té la necessitat –com havia passat durant molts anys–. La realitat actual però ens força la mà i, doncs, ens cal lloar les entitats que, com Caritas, aporten el seu gra de sorra per a què tothom pugui disposar d’aliments, roba, ajut econòmic i, evidentment, suport psicològic i moral.
La tasca és de tots, començant pel seu president, Agustí Font, que posa cara, somriure i bonhomia a l’entitat davant dels mitjans de comunicació, i seguint per totes les persones anònimes, voluntàries o treballadores, que des del despatx central o de les àrees parroquials detecten, consolen i recolzen persones en crisi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada