6 de juny 2011

DSK La Finestra indiscreta - El Periòdic d'Andorra - 06-06-2011


Avui sabrem finalment si Dominique Strauss-Kahn es presenta com a culpable o no culpable davant del Jutge Suprem de la Cort de Nova York pels delictes que se li imputen d’agressió sexual i temptativa de violació, tot sembla indicar que, en coherència amb el seu plantejament mantingut des de l’inici, els seus advocats es mantindran en la tesi de la innocència i del complot. D’altra part sembla que un dels asos que tenen amagat consistiria en posar en dubte la credibilitat de la denunciant que hauria omès al llarg de les seves declaracions alguns detalls foscos del seu passat.
Aquesta història, que sens dubte veurem reflectida a les nostres pantalles de cinema d’aquí a pocs anys, és el guió perfecte que enfronta dues formes de vida contraposades.
Per una banda l’home intel•lectualment brillant, ric i poderós, amb una esposa bella, intel•ligent i detentora d’una gran fortuna, que al llarg d’una carrera prestigiosa ha col•leccionat amics poderosos i influents, i que, dotat d’una gran empatia, ha seduït sense gaires esforços tot aquell o aquella que ha pretès; un home però amb unes facetes més amagades i poc públiques (sovint dissimulades a cop de taló) fetes d’ires incontrolades i d’assetjaments psicològics -quant no físics- prop d’aquelles o aquells que es resistien a la seva voluntat.
Per una altra banda una immigrada guineana que desembarca als Estats Units amb els seus germans, que aconsegueix sobreviure fent dues o tres feines a l’hora, que esdevé mare soltera i aconsegueix treballar al servei d’habitacions d’un gran hotel de Nova York, una dona prou atractiva i remarcable per a què un client molt conegut s’hi fixi i l’assetgi fins convertir-se en un malson.
Veurem finalment quin serà el dictamen de la justícia que, cal recordar-ho, no tindrà per què ser coincident amb la realitat, malauradament ja sabem a hores d’ara que justícia i veritat poques vegades van de la ma.
Potser que l’interès d’aquesta pel•lícula el dia que es rodi serà que tindrà diversos finals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada