4 d’abr. 2011

Ressaca - La finestra indiscreta - El Periòdic d'Andorra 04-04-2011


Bé, ja hi som, acabada la partida, totes les cartes al descobert sobre la taula, i obrint una baralla nova per iniciar una partida nova. Els jugadors amb més o menys ressaca gaudeixen els uns del triomf –ja compten les fitxes del pot per veure com portaran el nou joc– mentre que d’altres a dures penes amaguen el seu desengany –alguns ja han dilapidat tots els seus havers i ja no poden entrar a la partida que és a punt de començar– s’ho hauran de mirar dempeus allunyats de la taula; d’altres encara han fet taula rasa sense perdre ni guanyar i miren de reüll considerant si els hi convé continuar o no.
Al voltant de la taula uns quants badocs comenten encara les darreres jugades, entre ells també hi ha supporters animats per la victòria dels seus jugadors favorits i ja exulten a l’espera de la nova ronda. D’altres, decebuts per la manca d’emoció de la partida acabada, s’allunyen més o menys discretament, d’altres encara, suputen sobre allò que hauria pogut ser i no ha estat i es freguen els ulls amb cansament i incredulitat.
Des de casa estant, uns telespectadors que han seguit el joc, tot i la seva llarga durada, mantenen els ulls fixats a la pantalla per veure com continuarà la partida següent, volen veure com es distribuiran les cartes, com actuaran els jugadors amb les seves respectives mans, quins hi aniran i quins no, quins pujaran l’aposta i quins faran el mort, quants farols es representaran i quines cartes es cremaran. Altres televidents, ja indiferents a allò que passa a la pantalla, dormen el capcot del son dels justos avorrits. Més telespectadors ja fa estona que han apagat el televisor; la lassitud davant una partida previsible, que se’ls hi ha fet interminable i que no els ha sabut mantenir enganxats a la pantalla, els porta a vacar als seus afers amb el pensament posat en altres qüestions.
Cal dir que la comunitat que segueix el pòquer a la televisió és força reduïda, la resta aliena al joc no hi creu, s’indigna pel dispendi o pensa que el joc està amanyat. Parlem d’un joc?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada