30 d’oct. 2010

Mahatma Amma 01-11-2010


Quin futur podia tenir una nena, de família humil, nascuda als anys cinquanta en un poblet de pescadors del sud de l’Índia? Un destí tot traçat: manca d’educació pel fet de ser nena i pobra, resignació a un casament preparat i una vida de treball i de duresa com la de tantes nenes índies d’aquells temps i d’avui encara. Amma es va forjar però un altre destí fins arribar a la dignitat de Mahatma (que significa gran ànima), la mateixa que ostentar el seu il•lustre compatriota Gandhi.
Des de ben petita va mostrar una empatia i una compassió que de forma ambivalent la van anar apropant d’estranys i forasters i la van allunyar de la seva família i comunitat religiosa. Els primers trobaven prop d’ella consol, esperança i afecte, que els hi transmetia indiscriminadament amb una encaixada o una abraçada i unes poques paraules, mentre que els segons no podien tolerar que una neneta pogués tocar i abraçar gent, oblidant castes i decòrum.
La seva reputació va créixer amb els anys, superant els límits del seu poble i de la seva província fins estendre’s per tota l’Índia; juntament amb els seus seguidors va crear una ONG per difondre el seu missatge, que avui arriba arreu del món. Embracing the word no té altres objectius que transmetre una barreja d’afecte, de suport, de pau i d’esperança, en definitiva, un missatge d’amor; també, recollir fons per contribuir, entre d’altres, a l’educació de les nenes al seu país, a projectes per la igualtat i a la salut de les dones o a l’ecologia.
Fa més de trenta anys que aquesta doneta somrient recorre pobles, ciutats i països abraçant a tot aquell que se li acosta, i consta que milions i milions de persones s’hi han apropat a la cerca de l’emoció fugaç d’una abraçada diferent, gratuïta, feta de generositat i d’amor universal. Després de París, d’aquí a una setmana estarà a Barcelona i Amma repartirà abraçades altruistes i mostrarà el camí de l’espiritualitat a persones que cerquen respostes, camins o, senzillament, esperança.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada