9 d’abr. 2012

Algun candidat a alcalde? 09-04-2012 El Periòdic d'Andorra - La finestra indiscreta

El proper 1 de juliol se celebraran eleccions a Constança (Alemanya), un municipi mitjanet que compta amb 84.000 habitants i que té una història ben viva que es remunta als romans. Aquesta ciutat discreta, universitària i burgesa, ha saltat recentment als mitjans quan des de l’ajuntament s’ha publicat un anunci per demanar un candidat a l’alcaldia.
Pel que sembla, a poques setmanes de tancar llistes, cap dels partits presents a l’escenari polític -ni els verds actualment al poder, ni el CDU d’Angela Merkel, ni els socialdemòcrates- han estat capaços de trobar un candidat per dirigir l’ajuntament, malgrat un gens menyspreable salari, l’allotjament de funció en un edifici històric, i la situació econòmica del municipi força sanejada. Consultats polítics i fins i tot independents, ningú sap explicar-ho, el misteri planeja sobre aquesta manca d’interès.
Fa pocs dies es va albirar una lluor d’esperança quan el partit dels «Piraten» (Pirates) es va interessar per Constança. Aquest nou partit, format per persones de tendències diverses, hereus en part del moviment dels indignats, que milita per la democràcia directa, la transparència política i la sostenibilitat econòmica, entre d’altres, ha sabut conquerir el vot dels joves de totes tendències i de molts abstencionistes decebuts, i ha destacat amb bons resultats en diferents conteses electorals, com a Berlín i a Sarrebruck. Tot i així, després de considerar l’opció de Constança, els Pirates -que tampoc són tan nombrosos- ho van descartar, per concentrar les seves forces en altres regions com el Slesvig-Holstein i la Renània, i preparar també les eleccions federals del 2013.
En definitiva, els habitants d’aquesta petita ciutat benestant enclavada en una zona estratègica i pròspera d’Alemanya es troben desemparats, i cerquen ja no el candidat polític ideal sinó simplement una persona amb seny i sentit comú que es vulgui responsabilitzar de la gestió de la seva vila. Sembla difícil però no impossible, el temps ho dirà.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada