29 de nov. 2010

Creativitat i curació 29-11-2010


La Fundació Alicia que va nàixer fa sis anys sota l’impuls conjunt de Caixa Manresa i de la Generalitat de Catalunya, en el marc idíl•lic de Món Sant Benet, un conjunt arquitectònic i paisatgístic que conjumina modernitat i història a l’entorn del Monestir de Sant Benet del Bages.
Podria haver estat una fundació més però els seus objectius i el consell assessor van trencar motlles des del principi. La finalitat de l’entitat és la recerca i la innovació en l’alimentació i, entre altres professionals de prestigi, compta amb l’assessorament de Ferran Adrià (un dels cuiners més creatius del món) i de Valentí Fuster (reconegut cardiòleg).
A banda de l’activitat cultural i didàctica que s’hi practica, amb una difusió dels bons hàbits alimentaris i nutricionals i de la recerca científica aplicada a la cuina, aquesta entitat s’ha transformat en pocs anys en una plataforma d’interès internacional que promou arreu el saber fer català.
Una de les darreres iniciatives que han sabut desenvolupar ha estat la creació d’un receptari, a l’abast de qualsevol, per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb càncer. La particularitat d’aquestes receptes és que estan elaborades de forma específica amb suplements nutricionals per tal d’incrementar el valor energètic i nutricional dels àpats dels pacients d’oncologia. Cal recordar que amb anterioritat la Fundació ja havia presentat en altres tallers didàctics receptaris especialment destinats als malalts cardiovasculars, als pacients diabètics o a pal•liar els trastorns de pacients malalts de càncer quan estan sotmesos a la quimioteràpia o a la radioteràpia.
Una altra actuació amb ressò mediàtic ha estat el curs de ciència i cuina que imparteix la Fundació a la universitat de Harvard, amb un èxit aclaparador i amb una difusió extraordinària.
En moments en què les fundacions emergeixen a Andorra caldria que la creativitat i la innovació en fossin pilars per a poder-se convertir també en emblemàtiques eines de promoció internacional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada